Om

FAQ

Hvor produceres LIFETIME møblerne?
Virksomheden bag navnet LIFETIME er M. Schack Engel A/S beliggende nær Højer, Danmark. Alle senge og det tilhørende sortiment af trætilbehør er produceret på vores egen fabrik. Små genstande, der ikke passer ind i produktionsløbet, produceres på licens fra en underleverandør i Danmark. For at kunne tilbyde et komplet indretningskoncept med forskellige temaer til drenge og piger bliver lamper, tekstiler, kontorstole etc. produceret under licens, tilkøbt og tilføjet LIFETIME sortimentet fra underleverandører.
 
Hvor længe eksisterer LIFETIME møbler?
M. Schack Engel A/S udviklede og lancerede deres første seng til børn/unge i 1972 og har igennem årene udviklet det aktuelle program, som har eksisteret siden 1995. LIFETIME har specialiseret sig på udelukkende at udvikle og producere børne- og ungdomsmøbelsprogrammer.
 
Hvor stammer træet til LIFETIME møblerne fra?
Grundmaterialet til LIFETIME-møblerne stammer fra bæredygtige skovbrug i Sverige, Finland og Litauen, som alle har en FSC-certificering. En mindre mængde MDF og HDF komponenter bliver tilført af en polsk leverandør.
 
Er LIFETIME møblerne sikre og testet efter gældende norm?
Alle senge er i deres grundform er testet i henhold til EN 747 - 2018 af det uvildige tyske testbureau TÜV. For at opretholde den nødvendige stabilitet i sengene, bør de store sengeskrue r i gavlene jævnligt kontrolleres og ved behov spændes til. Sengen er er et naturprodukt af træ, hvor træet svagt kan arbejde i årets intervaller.
 
Hvilke slags overfladebehandlinger bruges der på LIFETIME møbler?
Alle overfladebehandlinger af LIFETIME er vandbaserede og svarer til:
• Sved og spytprøve i henhold til DIN 53160-1: 2010 og DIN 53160-2: 2010
• Migration af visse elementer i henhold til EN 71-3: 2018
• Polycycliske aromatiske carbonhydrider (PAH'er), specificeret i AfPS GS 2014: 01 PAK
 
Hvor lang garanti ydes på LIFETIME artikler?
Garantiperioden starter fra købsdato man køber hos LIFETIME-partneren / Webshop. Vi giver en generel reklamationsret på 2 år for fejlbehæftede artikler jf. lovgivningen. Vi yder en udvidet garanti på i alt 5 år på sengenes konstruktionsdele. Garantien gælder ikke for genstande, der er opbevaret eller monteret forkert. Garantien gælder ikke for mærker efter normal brug eller skader, der opstod pludseligt og ved et uheld.
 
Hvordan rengøres LIFETIME Møbler?
Alle overflader af LIFETIME møbler kan rengøres med en fugtig klud. Til den hvide malede overflade tilføjer vi en lille malingsflaske på 20ml til hver basisseng med henblik på at kunne reparere små ridser. Alle tekstiler er forsynet med en vaskeanvisning.
 
Hvor høj må madrassen i LIFETIME sengene være?
For at svare til den gældende norm skal der være min. 17 cm sengehest i højden. Herfor må madrassen i sengenes grundform ikke overstige 16 cm i højden. For yderligere sikkerhed anbefaler vi artikel 618, som forhøjer sengehesten hele vejen rundt. (til senge med stige til venstre eller højre, skrå eller lige stige). Vi anbefaler tillige installation af gelænder håndtag art. 991 1, som giver ekstra holdemuligheder ved at klatre op i sengen. 

Hvor lang er leveringstiden generelt på LIFETIME artikler?
Generelt leverer vi til vore LIFETIME partnere i Europa inden for 4-5 uger. På enkelte smådele, som tilkøbes til sortimentet, kan der opstå lidt længere leveringstid.
 
Hvor stor en belastning er LIFETIME sengene konstrueret til? Kan en voksen lægge sig til barnet i sengen?
For senge med standard lamelbund anbefaler vi en maksimal fordelt belastning på 150 kg og for senge med deluxe-sengeramme en anbefalet maksimal fordelt belastning på 200 kg. Dette er i vore øjne tilstrækkeligt for at en voksen uden problemer kan lægge sig med i sengen.
 
Fra hvilken alder kan LIFETIME bruges af børn?
De lave sengekombinationer kan allerede bruges af børn helt ned til 2 år, især 4in1 seng med sengebunden i gulvhøjde giver en sikker adgang også for et mindre barn. EN standarden anbefaler en minimumsalder på 6 år ved køjesenge / høj senge, som vi visuelt skal gengive på vore produkter i denne kategori. Vi ved fra vore partnere, at vores køjesenge / høj senge også købes til børn under 6 år. For yderligere sikkerhed anbefaler vi artikel 618, som forhøjer sengehesten hele vejen rundt. (til senge med stige til venstre eller højre, skrå eller lige stige). Vi anbefaler tillige installation af gelænder håndtag art. 991 1, som giver ekstra holdemuligheder ved at klatre op i sengen. 

Find en forhandler i din nærhed